Hírek

2017-01-26 13:43:36

Juhász Nándor Ceremóniamester 10 modern ötlete az esküvőtökre

 
 
 

1, Meglepetés műsor a vendégeknek

Általában az esküvők többsége a mindenki által ismert programokból épül fel, ezen is tudtok változtatni, ha az egyik „üres” félórára rendeltek egy előadót, aki szórakoztatja a vendégeket. Nemcsak a gyermekek, de a felnőttek számára is hatalmas sikere lesz egy interaktív bűvészműsornak vagy éppen egy énekes produkciónak. Tapasztalatból mondom, hogy ezeknek a programoknak mindig nagy diadala volt, és minden esetben pozitívan fogadták a vendégek. Persze érdemes jól átgondolni az előadás időpontját, hogy ne kelljen emiatt senkinek félbeszakítania a táncot, ezért érdemes ezt a nyitótánc előtti időre tervezni.

 

2, Fotóslista

Ugye Ti sem szeretnétek, hogy a nagy nap után derüljön ki, hogy a legjobb barátokkal vagy a közeli hozzátartozókkal nem készült közös fénykép? Azt tanácsolom, hogy az esküvő előtt pontosan írjátok le, hogy kikkel szeretnétek a szertartás után közös fényképet készíteni. Ezt a listát adjátok oda a Ceremóniamesternek, aki levezeti a fényképezkedést, és ezzel is segíti a nagy napon közreműködő fotós munkáját.

 

 3, Ujjlenyomatfa

 Az ujjlenyomatfa hamarabb beindítja a hangulatot a lagzin, mint hogy a vendégek leülnének a helyükre. Nagyszerű ötlet mind a násznép szórakoztatására, mind a házasulandó párnak, hiszen lakásuk díszeként örök emlék marad esküvőjük napjáról. Az ujjlenyomatfa lényege, hogy a vendégek – általában a lagzi helyszínére érkezéskor – különböző színű festékpárnába mártva ujjukat elhelyezhetik ujjlenyomatukat az akkor még kopasz fán. Az elhelyezett ujjlenyomatok egy-egy levelet szimbolizálnak. Még mélyebb filozófiai vizekre evezve: a barátok, családtagok ujjlenyomatuk elhelyezésével az ifjú pár életének színesítését, gazdagítását fejezik ki.

 

4, Mosolysarok

Az esküvői mosolysaroknak garantáltan hatalmas sikere lesz. A lényege, hogy az étterem egyik pontjába különböző vicces party kellékeket, kiegészítőket helyeztek ki, melyeket a vendégek felvesznek magukra, és máris készülhetnek a soha vissza nem térő tréfás fényképek.

 

5, Gyermekkuckó

Ha a vendégek között ötnél több gyermek lesz, akkor ajánlom a gyermekkuckó kialakítását az esküvőn, ahol egy megbízott pedagógus készségfejlesztő játékokkal szórakoztatja a legkisebbeket. Higgyétek el, hogy ez nemcsak a gyerekeknek lesz nagy öröm, hanem a szüleiknek is.

 

6, Tombola

A vendégek nagyon várják és szeretik a tombolahúzást, bármilyen rendezvényről legyen is szó. A nagy nap programját is lehet színesíteni, ha a vendégek neveit elhelyezzük egy esztétikus dobozban, melyből a legfiatalabb vendég kihúzza a nyerő nevet. Mit is lehet nyerni egy esküvőn? Az első vicces szelfit az ifjú párral, kóstolót a Ceremóniamester kedvenc koktéljából, az egyik játékban való részvételt…

 

7, Esküvői közösségi oldal, honlap

Egyre elterjedtebb, hogy a jegyesek létrehozzák esküvői honlapjukat, vagy közösségi oldalukat. Ezen keresztül informálhatják a vendégeket, visszaszámolhatnak a nagy napig, és a ceremónia után feltölthetik az elkészült fényképeket. Modern, szórakoztató és egyben praktikus megoldás, de természetesen ez nem váltja ki az esküvői meghívót.

 

8, Vetítés az ifjú párról

Szórakoztató és megható pillanatokat fog okozni, ha a nagy napon a család és a barátok előtt levetítitek életetek eddigi legfőbb eseményeit. A képek a csecsemőkortól szoktak kezdődni és a közös fényképekkel érnek véget. Még személyesebbé teszi a vetítést, ha a képek alatt Ti magatok kommentáljátok a látottakat. A siker garantált lesz!

 

9, Felejthetetlen parti képek

Vásároljatok néhány egyszer használatos fényképezőgépet, és azokat arányosan elosztva helyezzétek ki az asztalokra. Az asztalon álló menü- és italkártyához hasonlóan kitehettek egy használati utasítást a géphez, melyben leírjátok, hogy a masinát a vendégeknek készítettétek ki, és arra kéritek őket, hogy az asztaltársaságról az est folyamán készítsenek képeket. Ennek az ötletnek köszönhetően hamar beindul a buli, és könnyen összebarátkoznak azok a vendégek is, akik esetleg az esküvő előtt nem ismerték egymást. Kérjétek meg a Ceremóniamestereteket, hogy ügyeljen arra, hogy a gépek épségben visszakerüljenek hozzátok. Elsőként Ti válogassátok át az elkészült alkotásokat, és a kínos és kellemetlen fényképeket ne hozzátok nyilvánosságra.   

 

10, Egyedi italkülönlegességek

Egy lakodalom sikere nagyban függ a felszolgált italok minőségétől és változatosságától. Az egyik esküvőn egy számomra nagyon szimpatikus ötlettel találkoztam. A mindenki által ismert sörkínálat mellett megjelent az egyedi, házi készítésű, kereskedelmi forgalomban nehezen beszerezhető házi sör, mely hazánkban is egyre inkább reneszánszát éli. A vendégek nagy örömmel fogadták az ifjú párnak ezt a kezdeményezését és a buli végére megállapítható volt, hogy ebből az italból fogyott a legtöbb. Van lehetőségetek egyedi, akár a saját nevetekkel és fotótokkal ellátott minőségi borokat rendelni, melyet a vendégek az egyedi címkéje miatt biztosan örömmel fognak megkóstolni.

 
Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál további érdekességeket az esküvőkkel kapcsolatosan, akkor kedveld a Juhász Nándor Ceremóniamester facebook oldalt!

 
 
Hírlevél feliratkozás
 
No name
 
Esküvőjük időpontja: - date -
Tovább a blogra